Bewust zijn in je lichaam

Tai Chi Quan voor meer diepgang in bewegen.

Dit is Tai Chi Quan

 

Onder Tai Chi verstaan we: Een van de vormen van zelfverdediging uit de Chinese martiale leer. Eigenlijk betekent Tai Chi in het Chinees “Het hoogst haalbare”. De volledige naam is Tai Chi Quan oftewel “Het hoogst haalbare in de gevechtskunst”.

 

In Tai Chi vorm je een reeks aan houdingen, die erop gericht zijn om een fictieve of schaduw- aanval af te weren. Daar waar je je in Kung Fu richt op het verdedigen van jezelf tegen een tegenstander in de krijgskunst en je jezelf in Qi Gong verdedigt tegen ziektes, is Tai Chi een tussenvorm.

 

Hierom Tai Chi Quan

 

In Tai Chi Quan beweeg je altijd vanuit je centrum en gebruik je je Qi daarmee volledig in harmonie met en ten dienste van jezelf. Qi is je levensenergie. Dit werkt rustgevend, Qi-versterkend en is daarmee goed voor je fysieke en mentale gezondheid.

Je traint jezelf met Tai Chi Quan op een diep niveau op een afweer van een fictieve aanvallende beweging. Daarom zijn de bewegingen ook martiaal van aard.

Net als bij Qi Gong is ook bij Tai Chi Quan het streven de bewegingen moeiteloos en gecoördineerd in elkaar over te laten vloeien en is het eveneens een vorm van beweging in meditatie. Hiermee heeft het beoefenen van Tai Chi Quan een spirituele kant.

Voor sommigen is het gezondheidsaspect het belangrijkst, voor anderen de gevechtskunst en voor nog anderen het bewustzijn vergrotende aspect.

 

Mijn Tai Chi Quan lessen

Er zijn meer Tai Chi Quan stijlen en vormen, zoals de 108-vorm, de 48-vorm de 24-vorm en meer. Ik ben geschoold in de 48-vorm Yang stijl en geef die graag door aan anderen.

De les begint met het losmaken en warm maken van je lichaam. Na 20 minuten of een half uur nemen we een paar slokken thee en vervolgen we de les met het beoefenen van de Tai Chi vorm.

Dag, tijd en plaats

- Woensdag van 19:00 tot 20:15 uur voor beginners in Future Dome, Kloosterlaan 172, 4811 EE, Breda

- Donderdagmiddag van 13:30 - 14:45 uur in Dansschool Eigenwijs, Mathildastraat 21b, 4901 HC, Oosterhout

- Donderdag van 19:00 tot 20:15 uur voor beginners én voor meer gevorderden in Zero-Point, Ceresstraat 29, 4811 CA, te Breda

Mee

Gemakkelijk zittende, losse kleding en gymschoentjes met dunne zool. Je kunt bij mij schoentjes kopen voor €16,50.

Kosten

Een proefles kost €12,00
Een losse les kost €15,00
Als je een 1 maandabonnement neemt, kost een les €14,00
Als je een 3 maandenabonnement neemt, kost een les €12,00

Betaling

  • Een proef- en losse les kan contant of per betaalverzoek, Tikkie, worden betaald.
  • Bij een abonnement krijg je vooraf een factuur waarna je het bedrag kunt overmaken.
  • Je kunt ook per betaalverzoek betalen als je dat prettig vindt.

Tai Chi eenheid

Tai Chi Quan in Zero-Point

Tai Chi Quan spontane meditatie

Tai Chi Quan afsluiting